Kock storkök/lunchrestaurang med språkstöd

En person skär grönsaker på en skärbräda.

Start: 21 oktober 2024

Längd: 1300 poäng

Studietakt: 100 %

Språkstöd: Ja

CSN: Ger studiemedel

Sista ansökningsdag: Ansökan öppnar 7 augusti

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du arbeta som kock på exempelvis skola, förskola, sjukhus, äldreboende, hotell, lunchrestaurang eller konferensanläggning.

Innehåll

Du läser de kurser som ger dig behörighet att bli kock i storkök/lunchrestaurang.

Ansökan

När du klickar på Ansök här kommer du till GRVux hemsida. Spara utbildningen som en favorit, gå upp bland favoriter och därifrån klickar du dig vidare till webbansökan.

Hur är utbildningen upplagd

Utbildningen startar på plats i Campus Mölndal med en tre veckors introduktion i skolans värdegrund, lärplattform och branschen. Du får även information om din kommande praktik. Yrkessvenska är integrerad i utbildningens kurser.

 

Utbildningen är på heltid och upplägget är tre dagar APL samt en dag skolförlagd undervisning.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

I utbildningen ingår APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) vilket innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider.

Du får vara beredd på att det ibland kan vara lång väg att åka och att det kan vara obekväma arbetstider som tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Se här för mer information om arbetsplatsförlagt lärande.

Kostnader

Kostnader för resor till och från din APL-plats, litteratur och arbetskläder kan tillkomma.

Kurser

  • Hygien 100p
  • Studie- eller yrkesval 100p
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 100p
  • Matlagning – specialisering 100p
  • Matlagning 1 100p
  • Matlagning 2 200p
  • Matlagning 3 200p
  • Specialkoster 100p
  • Service och bemötande 1 100p
  • Yrkessvenska 200p
  • Svenska som andraspråk

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du arbeta som kock på exempelvis skola, förskola, sjukhus, äldreboende, hotell, lunchrestaurang eller konferensanläggning.


Om din ansökan blir godkänd kan du bli kallad till informationsmöte. Efter informationsmötet får du veta om du blir antagen till utbildningen.

Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.


För att vara behörig ska du ha godkänt betyg från sfi-kurs enligt nedan eller ha motsvarande kunskaper samt inte ha godkänt betyg i svenska som andraspråk på grundläggande nivå (GRNSVAD).För att vara behörig ska du ha godkänt betyg i följande kurser på grundläggande nivå eller ha motsvarande kunskaper:För att kunna bli antagen gäller det att du:

  • har lägst betyg E från sfi-kurs D eller motsvarande
  • inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå (GRNSVAD).

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att boka en nivåbedömning.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.


Publicerad: 2023-08-14
Senast uppdaterad: 2024-06-27