Vattenledningsarbete i Frimärksgatan, Stensjöparken

I Frimärksgatan pågår utbyggnad av vattenledningar för nybyggnationer inom området Stensjöparken.

En illustration av en stadsmiljö, där den blå himlen övergår i en natthimmel. I förgrunden syns en kranbil som lyfter en ledning på plats i ett grävarbete. I bakgrunden syns träd och höga hus.

Riksbyggen bygger ut Stensjöparken med nya bostäder och ska slutföra indragning av vatten- och avloppsledningar till fastigheterna. I samband med detta byter vi även gamla befintliga ledningar i området, byter dagvattenbrunnar och belysningsstolpar.

Under sommaren sker arbete som påverkar gatorna i området, främst Frimärksgatan. Arbetet sker under tid då det är skollov för att inte störa trafiken till Lakarebäcksskolan.

Arbetet pågår

Vecka 24 - 34 (14 juni till 19 augussti 2024).

Så påverkas trafiken

  • Frimärksgatan är avstängd.
  • För boende på Posthornsgatan, Postryttargatan och Postiljongatan är tänkt infart ifrån Portogatan (vid kyrkan och sen förbi församlingshemmet) på tillfällig bilväg vid dagens gång- & cykelväg mellan Portogatan och Postiljongatan. Gående/cyklister tar sig fram på gång- & cykelväg väster om församlingshemmets parkering.
  • För att möjliggöra trafiken (bil/leverans) till Lackarebäcksskolan, gruppboendet samt Stensjöns förskola under denna tid hänvisas trafiken till Brobergsgatan. Trafiken kör till slutet av Brobergsgatan för att svänga vänster ned på tillfällig bilväg vid dagens gång- & cykelväg till Frimärksgatan. Stensjöns förskola har fortfarande trafik-access från Larssons Bergs-gatan.

Vattenavstängning

I samband med arbete och inkoppling av ledningar kan vattnet stängas av korta stunder. Vi använder SMS för att informera i förväg vid de tillfällena.

Missfärgat vatten?

Efter ett vattenarbete, oavsett om det är planerat eller beroende på en läcka, kan vattnet komma stötvis och vara missfärgat. Det är ofarligt att dricka vattnet. Missfärgningen beror på att det kommit in luft i ledningarna när de öppnats vilket gör att järn och manganutfällningar lossnar i rören. Spola tills vattnet blir klart igen om det händer.

SMS vid VA-störningar

Mölndals stad använder sig av SMS vid akuta eller planerade avbrott i dricksvattenleveransen. Om ditt mobilnummer inte är registrerat på din adress (till exempel om det är en företagsmobil, kontantkort etcetera) behöver du själv registrera ditt nummer. Du kan även ange en e-postadress om du vill få information dit.

Du kan kontrollera om det finns ett nummer registrerat på din adress för att vara säker, vissa teleoperatörer verkar inte leverera nummer.

Läs mer om SMS-avisering, där kan du kontroller eller ange ditt nummer eller e-post.

Läs mer om andra VA-arbeten och vägarbeten.

Relaterad information

Det här får du för avgiften

När vi gör arbeten på ledningsnätet gör vi det för att du och alla andra invånare ska ha vatten i kranen. Avgifterna som du som fastighetsägare betalar för vatten och avlopp går till drift, underhåll och investeringar för att säkra ett rent dricksvatten och ett välfungerande avlopp också i framtiden.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad