• Startsida
  • | Näringslivet möts - Framtidens attraktiva stadskärnor

Näringslivet möts - Framtidens attraktiva stadskärnor

Torsdag 23 maj kl. 13.00 - 15.00
Plats: Mölndals stadsbibliotek Visa karta
Näringslivet möts framtida attraktiva stadskärnor

Trender inom handel, upplevelser och platsutveckling

Välkommen till ett minst sagt spännande Näringslivet möts som vi bjuder in till tillsammans med nätverket Upplev Mölndal, där du får ta del av de senaste trenderna och drivkrafterna som formar utvecklingen av framtidens urbana miljöer.

Vi lever i en tid av förändring. Samhällets digitalisering påverkar vardagen för både människor och företag och gör att arbete, fritid, handel och upplevelser smälter samman alltmer. Detta bidrar i sin tur till att förändra städers fysiska miljöer och vi ser hur multifunktionella platser och s.k. micropolitan stores (med fokus på hybridupplevelser) växer fram.

Morgonens föreläsare:

  • Martin Karlsson är omvärldsanalytiker och retailexpert på Future Research och har lång erfarenhet av destinations-utveckling. Martin var nyligen i New York för att delta på världens största retailmässa och för att scouta urbana livsstilstrender.


Vi kommer också att få lyssna till Mölndals stads konstintendent Andreas Roth som belyser vikten av gestaltad livsmiljö för en plats attraktionskraft.

Från samverkansgruppen "Tillsammans för innerstaden" får vi en spännande dragning kring platsens historia och hur innerstaden vuxit fram genom gemensamt arbete. Ett konkret och handfast exempel på platsutveckling i praktiken.

Kostnad: Kostnadsfritt

Arrangör: Mölndals stads näringslivsenhet

Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Begränsat antal platser!

Välkomna till denna spännande spaning kring utvecklingen av våra stadskärnor!

Dela på:

Senast uppdaterad